GSM / GPS hälytin autoon.

Usein kysytyt kysymykset.

Valvoja: CRSC Hallitus

Vieras
Ylläpitäjä

GSM / GPS hälytin autoon.

Viesti Kirjoittaja Vieras » Ti Maaliskuu 16. 14:25:52 2004

Ohessa hieman tietoa jota olen eri foorumeissa kirjoittanut.

Tässä alustava tarina:
Olin ahvenistolla fomocopäivillä (muistaakseni) ja kas kummaa sattui silmiin tuttu hemmo järvenpäästä jonka olin lukuisia kertoja ottanut kiinni autovarkauksista. Hänen erikoisuutenaan oli cosworthit ja opel omegat.
Kundilla oli lehtiö kädessä ja kirjasi autojen rekkareita ylös.
Pamautin sitä reilusti selkään ja kysyin et ootko vaihtanut alaa. Autovarkaasta autotoimittajaksi. Jätkä paineli suoraan ulos alueelta :)

Ei nää nykypäivän varkaat mitään tyhmiä ole.
Suojatkaa nyt ihmeessä se omaisuutenne kaikin mahdollisin keinoin.

Täällä on mulla ja Tommilla suunnitteilla uusi hälytin http://www.saunalahti.fi/~ckolli/webcam/ ja klikkaa gps-hälytin

Lataus ja virta hoidetaan auton akun kautta. Hiukan väärää kuvaa antoi tuo teksti. Muutoin systeemi on täysin irrallaan auton omasta hälyjärjestelmästä jos niin haluaa.
Itsellä kuitenkin on siten että hälytys tulee omaan puhelimeeni jo murtautumisvaiheessa. GPS tulee olemaan jatkopaikannusta varten jos auto jostain syystä saadaan pöllittyä.
3 kertaa on mun kaara yritetty viedä ja aina hervannassa vieraillessani. Joka kerta on jäänyt kesken gsm-hälytyksen ansiosta ja kerran jopa pääsin kuittaamaan tekijöille ja reilulla kädellä eli kivellä.

Mahdollisimman hyvä turvallisuus on itsellä kuitenkin päämääränä sillä täydellistä järjestelmää ei ole. Löytyy kyllä ultraäänitutkia ym mutta tervettä harkintaa hommiin niin mennään realistisesti eteenpäin asioissa, vai kuka haluaa hyppää 2 tunnin välein turhien hälytysten vuoksi.

Esim erikssonilla on autoon gsm hälytin jota voit ohjata kun se soittaa. Voit sammuttaa valot, huutaa varkaalle kaiuttimen kautta, sammuttaa sytytysvirran jne.
Oma huutoni olis VITTU MÄ AMMUN TEIDÄT!

HUOM: Älä sijoita gsm hälytintä mikroaaltotutkan läheisyyteen!

Alla muutama linkki aiheeseen.
http://www.halytin.com/gsm.htm

http://www.gsmhalytyslaite.com/rakesarja.htm

Itsellä tämäntyyppinen, tosin itse rakennettu
http://www.gsmhalytyslaite.com/kauko+halyt.htm

Vanha 1610 puhelin on tuohon tarkoitukseen erittäin hyvä koska kuluttaa vähän akkua joka pitää muistaa ladata myös, ellei ole virtoja suoraan kytkenyt.
Hälytysliipaisu releen kautta esim no/nc sireenitulosta ja kytketään datakaapelilla avaamaan muistipaikan 1 johon normaalisti talletetaan vastaajan numero, sen tilalle vain oma numero ja homma pelaa. Voit myös kuunnella mitä autossa tapahtuu ja puhua jos kytket kaiuttimen puhelimeen. Helppo ja halpa hälytin.

Netistä bongattua: Lähde http://personal.inet.fi/koti/tpel/himmelit.htm
GSM-hälytys
Sarjastamme keväällä ajokelejä odotellessa aika on piiitkää... Jossai netissä törmäsin juttuun, jossa vanhasta kännystä oli tehty hälytin autoon. Siis toimeen. Juotin vanhaan nokialaiseen johdot yhden numeronäppäimen kontaktipintoihin. Näiden johtojen yhdistäminen siis aiheuttaisi soiton ennalta aseteltuun pikavalintaan. Eli omaan puhelimeeni, johon ko. numerolle on tietenkin haettu soittoääneksi "sireeni". Ohjauksen otin pyörän hälyttimen (Laserline 850) sireenille meneviltä johdoilta. Näihin rinnankytkettynä 5voltin rele jaksaa hyvin vetää, ja releen sulkeutuviin koskettimiin sitten ne puhelimelta tulevat johdot. Puhelimen lataus hoituu tavallisella autolatausjohdolla silloin kun pyörä on käynnissä. Tehoakku kestää n. viikon. Niin pitkiä taukoja kesän aikana tuskin tulee.Liittymäksi GSM:ään lienee halvin/turvallisin Telian prepaid, josta voi ylimääräisen puheajan ensin puhua pois. Puheluihinhan ei tarvitse vastata, ellei sitten halua kuunnella, mitä pyörän vieressä puuhaillaan. Ensimmäiset 30s sieltä kuuluu tietysti vain sireenin ulvontaa. Yksi hyöty laitteesta voisi olla, jos/kun pyörän joutuu jättämään paikkaan, jossa esim. pehmeästä maasta johtuen se on vaarassa kaatua. Osaapahan ainakin mennä katsomaan, ennenkun bensat ja öljyt on valuneet pihalle.

Lisäys. Oman kokemuksen mukaan Telian liittymät eivät toimi niin kattavasti kuin radiolinjan ja soneran vastaavat preepaidliittymät.

Siinä alkua. Hakusanalla gsm hälytin löytyy paljon lisää.

Jossain oli netissä kuvat ja ohjeet miten koko homma tehdään. Itse en muista enää niitä.

Suojauduttehan te pöpöiltäkin käyttämällä kortsua joten miksi ette suojaisi omaisuuttanne.